Als je wil beginnen met skateboarden is het handig om je in te lezen en een keuze te maken over welk soort skateboarden je wil gaan beoefenen. Daarom zijn hieronder een aantal handige tips die je kan lezen. Ook is er een top 5 beste boards voor beginners gemaakt. Deze boards zijn zo handig voor beginners, omdat ze al in elkaar zitten. Dit hoef je dus niet zelf te doen, want als beginner is dat vaak nog best lastig. Lees dus snel verder.

1 Birdhouse stage 3, 8″

2 SK8DLX Explosion 8″

3 Creature logo 8″

4 SK8DLX Rose verschillende maten

5 Jart skateboards verschillende maten

Tips voor beginners

Maat aanbevelingen: decks

In eerste instantie zijn het je persoonlijke voorkeuren wanneer je gaat kijken hoe breed je board moet zijn. Maar jouw lichaamslengte en schoenmaat spelen ook een belangrijke rol. In de tabel hieronder staat de maattabel waarmee je de juiste breedte en lengte kan vinden voor je skateboard.

Terrein

Park Skating/Allrounder

Als jij je al meteen comfortabel voelt in het skatepark is het aan te raden om daarheen te gaan. In dit geval is het verstandig een allround setup te nemen. Het is belangrijk om voor jezelf te kijken wat je het handigst vindt: smallere decks om makkelijker te flippen of wijdere boards voor meer ruimte om te landen. En qua trucks moet je gaan voor mid/standard trucks. Als wielen zou je kunnen gaan voor wielen tussen 52-56 mm om voldoende grip te krijgen op de gladde ondergronden van skateparken. Bescherming wordt aangeraden!

Street Skating

Als jij je board aanschaft om mee te oefenen op straat, is deze stijl voor jou. Het zijn meestal smallere boards waarmee je makkelijker kan flippen en ze behendiger zijn. Low en mid trucks zijn hiervoor de beste trucks. Als je op straat skate met kleinere wielen ga je hoogstwaarschijnlijk onderuit door elk steetje die je tegenkomt. Dikkere wielen zijn dus beter. En als je lagers gaat uitkiezen, neem dan een duurzaam en veerkrachtig model. Op straat ligt namelijk veel vuil.

Transition

Als je wil trainen voor ramps en bowls, wordt een wijder board aangeraden. Ze geven je meer ruimte om te staan wat handig is op hoge snelheden. Grotere wielen zijn ook belangrijk zodat je je snelheid behoud. En iets zachtere wielen voor meer grip. Mid of High trucks zijn het beste in dit geval om wheelbites te voorkomen. Bescherming is heel belangrijk als ramp skaten je doel is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *