BESTE SKATEBOARD WIELEn

Als je een skateboard hebt gekozen, is hij nog niet compleet. Wielen zijn een belangrijk onderdeel van een skateboard. Anders kan hij niet rijden. Ook geven ze het uiterlijk van je skateboard, want wielen zijn er in verschillende vormen met plaatjes. Om je keuze makkelijker te maken is hieronder een top 5 over de beste skateboard wielen opgesteld. Daaronder zijn wat tips over waar je naar moet kijken als je besluit een wiel te kopen en zelf op zoek wil gaan.


1. Spitfire Bighead 51 mm Wit met blauw

Dit zijn wielen die je kan vertrouwen. Ze zijn gemaakt in de Verenigde Staten van de beste kwaliteit materialen. Als je hiervoor vaak problemen had met je wielen, zijn die over dankzij deze wielen. Spitfire zal je niet teleurstellen. Ze zijn gemaakt om een relatief lange levensduur te hebben. Bij aankoop krijg je vier wielen met een diameter van 51 mm en een 99a durometer met een breed profiel. Wat dit betekent? Dat ze hard zijn met meer snelheid en grip. Ook op hele hoge snelheid is er geen kans om weg te slippen. De 99a durometer maakt ze ook geschikt voor zwembaden en parkjes.


2. Pig wheels head

Pig Wheels zijn waarschijnlijk de beste wielen die je kan kopen van je geld. Ze zijn hard en geven je bord een mooi uiterlijk. Daar naast zijn ze beschikbaar in de diameters 50 mm en 60 mm. Ze hebben betere grip en stabiliteit in hogere snelheden. Andere wielen kunnen dit misschien ook, maar die prijzen zijn veel hoger. En ze hebben een wijder bereik dan andere wielen voor maximale stabiliteit ook op hoge snelheid. Meer controle en geen kans om te slippen.


3. Mini-logo 53 mm 101a

Deze wielen zijn ook zeker je geld waard. Ze hebben een enorm hoge rebound-formule die zorgt voor een betere tractie en snelheid. Het hoge rebound en langdurige urethaan geven een betere prestatie. Ze zijn heel handig voor street-skating. Ze zijn wel gemaakt voor de ervaren skaters. Het is wel belangrijk om te weten dat ze met een smal profiel komen, dus voor ervaren rijders. Maar daarentegen geven ze wel betere grip op zachte oppervlaktes.


4. Powell Peralta Rat Bones

Powell Peralta staat bekend om hun kwaliteit, stabiliteit en tractie. Hun wielen zijn perfect voor cruising en skate parken. Ze zijn best zacht, dus perfect om mee te doen aan ’tomfoolery’. Deze wielen hebben een wijder profiel voor betere stabiliteit en evenwicht. Ze komen met een 90a durometer, behalve de zwarte, die komt met een 85a. Ze zijn makkelijker om mee te rijden, omdat de zachter zijn. Er is dus minder beweging van de grond.


5. Spitfire Classic Series

Deze klassieke set van 4 wielen van Spitfire komt in 10 kleuren om uit te kiezen. Ze hebben een diameter van 51 mm en een 101a durometer die hem sneller en harder maakt. Ze zijn goed voor de meeste situaties. Het heeft een klassieke vorm en is gemaakt voor beginners. Ze zijn zacht en makkelijker om mee te sliden. Als je het leuk vindt gekke trucjes te doen zijn deze zeker voor jou. Je hebt maximale controle en extra snelheid.


Hoe installeer je de skateboard wielen?

Eerst moet je de oude verwijderen. Alles moet je heel voorzichtig doen, omdat je niks wil beschadigen. Anders vernield het je skateboard, of kost het je geld, omdat je nieuwe delen moet kopen. Hieronder is een video die je heel goed kan helpen bij het installeren van die wielen.


Hoe kies je de skateboard wielen?

1. Diameter: Het belangrijkste om over na te denken is de diameter van je wielen. Dit wordt gemeten in millimeters. De normale millimeter ligt rond de 50-75 mm. Een kleinere millimeter geeft je een langzamer skateboard en andersom. Ook beïnvloed het de snelheid waarop je je board kan draaien. Als je een beginner bent zou ik gaan voor 50-53 mm.

2. Durometer: Dit is hoe hard je wiel is. Hoe hoger, hoe harder. De beste zou 99a zijn. Dit is als je kijkt naar de ‘A-scale’. Als je kijkt naar de ‘B-scale’ is alles 20 punten lager. 80b is dus gelijk aan 100a. Hoe harder je wiel hoe sneller je ook gaat. Maar zachte wielen geven meer grip, dus als je van street skating houdt zin zachtere aan te raden.

3. Contact Patch: dit is het deel van je wiel die op de grond komt. Als je een groot longboard hebt, zijn deze langer. Als hij smal is zal je lichaamsgewicht over een kleiner oppervlakte verdeeld worden. Als hij te klein is zal hij je skateboard ook vertragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *