Beste skateboard merken

Er bestaan intens veel skateboard merken met allemaal hun eigen kwaliteiten. Maar als je dan echt moet kijken naar welke de beste zijn zou je gaan voor het lijstje hieronder. Deze merken zijn uit alle merken gepakt, omdat ze de beste kwaliteit en de meeste erkenning hebben. Dus als je echt op zoek bent naar een goed skateboard is het aan te raden om tussen deze merken te zoeken. Daar naast verkopen ze ook vaak leuke kleding en stickers. Lees verder voor de top 5 skateboard merken van [y].


1. Baker

Baker x Neck Face skateboard decks

Het doel van de skateboards van Baker is heel simpel: 100% skaten en hangen met je vrienden. Dit vertegenwoordigen de skateboards ook en daarom is Baker een van de beste skateboard merken van de wereld. Ook leuk om te zien is hun YouTube kanaal waar ze al hun gezellige skatesessies filmen en uploaden. Een Baker skateboard wordt ook overal waar je gaat skaten herkend. Naast de skateboards hebben ze een breed assortiment met ook onder andere kleding. Daarnaast werkt Baker ook vaak samen met verschillende artiesten. Samen creëren ze dan decks met leuke illustraties. Een voorbeeld hiervan is de sterke samenwerking tussen Baker en Neck Face, te zien op de bovenstaande foto.

Van oorsprong zijn de decks van Baker een beetje scherper bij nose en tail, maar tegenwoordig zijn ze er in alle maten, vormen en soorten. Het merk wordt veel gebruikt door wereldberoemde skateboarders, waardoor het merk erin blijft slagen skatespullen te maken voor de behoeften en wensen van skateboarders.

Toen Baker net opgestart was maakte een groot deel van het team deel uit van de Piss Drunx crew, ook wel de “legendary skate crew lucky to be alive”. Kort samengevat zette ze de hele skate wereld op zijn kop door de meest gevaarlijke en grote tricks op film vast te leggen.

Tegenwoordig is het team opgegroeid en hebben ze een gezonde levensstijl ontwikkeld. Oude leden zijn weg en er zijn nieuwe teamleden bijgekomen die het team in leven houden en hem zo sterk als altijd laten presteren.

Via: skatedeluxe.com, Baker Skateboards.


2. Real

Real skateboard decks

Als je het hebt over de oudst bestaande skateboard merken, heb je het onder andere over Real. Ze komen nog uit de tijd waarin skateboards nog niet een bekend begrip waren in de wereld en skateboarders nog niet veel te zeggen hadden. Hierom besloten twee mensen een bedrijf te starten die het echte en rauwe karakter van het skateboarden wilden representeren. Hierdoor ontstond Real Skateboards.

Het hoofddoel van Real Skateboards zie je terug in de producten en de video’s. Ze weten wat ze doen. Elk jaar komen er weer nieuwe decks met leuke graphics. Het ovale ontwerp, te zien op de afbeelding hierboven, is al jaren aanwezig. Daar naast zijn er ook een aantal ontwerpen die kenmerken hebben om je board beter te maken. Een voorbeeld zijn decks met Heavyweights constructie. Deze hebben dikkere lagen wat het board stijver maakt en gegarandeerd langdurige pop heeft.

Via: skatedeluxe.com, Real skateboards


3. Flip

Ook het merk Flip maakt video’s. Deze video’s werden in de jaren 2000 zelfs gezien als de meest invloedrijke van hun tijd. Het is een waar monument geworden. En de skateboard decks van Flip hebben gezorgd dat het merk gegarandeerd een goede kwaliteit heeft en ook zo gezien wordt. Vaak richten skateboard merken zich niet alleen op decks, maar ook op kleding. Flip daarentegen richt zich alleen op decks en blijft hier ook trouw aan. Wel kan je ook wielen en andere accessoires voor je skateboard vinden.

Alle innovaties en ontwikkelingen die ze doorstaan zijn gericht op het verbeteren van maar één ding: de decks. Zo kunnen ze voldoen aan de steeds hoger wordende eisen van alle skaters tegenwoordig. Kwaliteit staat voorop. Ook produceren ze decks die dankzij moderne technieken langer meegaan en betere duurzaamheid bieden.

Via: skatedeluxe.com, Flip skateboards


4. Palace

De afgelopen jaren maken de decks van Palace een steeds grotere indruk. Ze hebben uitzonderlijke designs en hoogwaardige afwerkingen. Van oorsprong werden de decks ontworpen om vrienden en lokale bevolking te ondersteunen. De oprichter ging dus verschillende decks, kleding en andere producten verkopen in zijn eigen regio. Zodat hij niet meer afhankelijk hoefde te zijn van de producten en decks uit Amerika besloot hij zijn eigen merk te maken. Zo werd Palace opgericht.

Maar hoe ging hij van een merk die alleen in zijn regio verkocht naar een merk die bekend werd over de hele wereld? Dit kwam vooral door Global Skateboard News. Hierdoor kregen ze een beetje meer bekendheid. Vandaag de dag staat Palace in deze top 5 beste skateboard merken van [y].

Via: skatedeluxe.com, Palace Skateboards


5. anti hero

Skateboarden zit in het DNA van Anti Hero. Het merk staat vooral bekend om zijn ruwe skateboarden. Alleen hierdoor al zijn ze heel bekend geworden. Je kan decks vinden, maar ook kleding. Zoek naar het opvallende adelaar-logo en je vindt ze. De focus ligt op één ding: skateboarden. Ze vinden opvallende reclamecampagnes en promotiefilms niet nodig. En als je zou vragen waar ze liever slapen: een duur hotel of een bus/skatepark, dan kiezen ze zeker voor het laatste. De decks worden in dezelfde woodshop gemaakt als de decks van Real waar het eerder over ging.

Via: skatedeluxe.com, Anti Hero Skateboards

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *