beste skateboard decks

Een deck is een belangrijk onderdeel van je skateboard. Het bepaalt hoe je skateboard eruit zal zien. Er zijn veel verschillende opties. Je hebt decks met bijvoorbeeld alleen de naam van het merk er op, decks met een gaaf plaatje en decks die volledig leeg zijn. Deze laatste soort, de lege decks, zijn zodat je zelf kan designen. Je kan ze dus helemaal naar jezelf ontwerpen door erop te tekenen en/of te verven. Lees verder voor de top 5 decks van [y].


1. Powell-Peralta Skateboard Flight Deck

Ervaar de enorme kracht van een skate deck dankzij de Powell-Peralta Flight Deck. Een ‘Flight Deck’ is ook wel bekend als een dunner, sterker en lichter deck dan de rest. Ze maken je ollie hoger, je flip sneller en andere tricks gaan ook makkelijker. Ook al als je hem net bezit zul je merken dat je eer kan dan je had verwacht. Dit deck is nog dunner dan je telefoon, maar je hoeft je geen zorgen te maken dat hij zomaar breekt. Hij heeft meerdere tests doorstaan en is als enorm sterk getest. Naast dat hij dus zo sterk is, heeft hij ook een enorm mooi design.


2. Bamboo Skateboards

De Bamboo decks hebben een gaaf design waarmee je gegarandeerd aangekeken zal worden. Er zijn veel verschillende stijlen, dus er zit vast één tussen die bij jouw smaak past. De decks zijn, zoals de naam al zegt, gemaakt uit bamboe van goede kwaliteit. Dit betekent dat de decks lang mee zullen gaan. Ze zijn licht en flexibel waardoor ze geschikt zijn om tricks mee te doen. De combinatie van ‘seven ply bamboo’ en ‘Maplewood’ zorgt ervoor dat je board beter tegen schokken kan en zodat je een board hebt die heel lang mee kan. Het is een deck waarvan je heel veel controle hebt en kan makkelijk kan skaten met veel comfort.


3. Blank Decks warning skateboard deck

Een leeg deck is leuk om aan te schaffen als je zelf het design van je skateboard wil ontwerpen. Je kan alles wat je wil tekenen of verven op het board. Je kan het helemaal naar jezelf maken. Maar dat betekent zeker niet dat de kwaliteit van het board slecht is. Integendeel, dit deck is gemaakt van de hoogste kwaliteit natuurlijke bamboe. Deze is volledig milieuvriendelijk. Het is ook wel bekend om zijn lange levensduur en het tegenhouden van schokken die je maakt tijdens het skaten. Ook is dit deck niet duur, omdat je hem zelf kan designen. Je hebt de keuze tussen de maten 7.75 en 8.


4. Baker Brand logo skateboard deck

Baker is één van de bekendste skateboard merken van de wereld. De decks komen altijd met een leuk design. In dit geval een zwart board met het logo in zwart en wit. Hij is zo ontworpen dat hij de originele Baker vorm heeft, maar met een ‘mellow concave’ die jou de juiste plek geeft voor je voeten als je een trick doet. Het deck is van goede kwaliteit. Hij is gemaakt van ‘maplewood’ en heeft zo’n deck dat je alle flexibiliteit en sterkte geeft tijdens het rijden. Daar bij is het deck goed voor een ervaren skater, maar ook voor iemand die minder ervaren is en zelfs een beginner.


5. Element section #9 deck

Dit deck heeft een gaaf en modern design naast het Element logo. Het deck is makkelijk betaalbaar, dankzij de lage kosten waarvoor dit deck gemaakt is. Hij is flexibel, sterk en heeft een lange levensduur. Hij is goed voor stunts terwijl je skate dankzij de flex power van het board. De wielen zijn ook zo groot, dat het je op je best laat performen. Met zijn 2.7 pond is het een licht deck die wel schok- en breekbestand is.


Waar moet je op letten bij het kopen van een deck?

Wheelbase

Als je overweegt een deck te kopen is het belangrijk om hier naar te kijken. De wielbasis is eigenlijk de afstand tussen de binnenste montagegaten op je skateboard. Ook heeft de wielbasis invloed op hoe ver je voorste wielen van je achterste wielen verwijderd zijn. Dit heeft dan weer invloed op de manier hoe je board presteert.

Concave

Kijk uit voor de zogenoemde ‘concave’. Dit is het kromme deel van het board, vaak in het midden van de uiteinden van het board en in het midden van het board zelf. Als een board dit heeft, is hij vaak van betere kwaliteit. Dit geeft namelijk meer controle tijdens het rijden en resulteert vaak in een sterker board.

Rails

Dit zijn de zijkanten van je deck. De vorm hiervan bepaalt hoe je board beweegt. Een normale en veel voorkomende vorm is een ronde vorm die goed is voor ‘flipping tricks’. Andere voorkomende rails zijn sharp rails en gas pedal rails.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *