Het beste beginners longboard van [y]

Longboarden is een gewaagde sport en is vaak moeilijk op te pakken voor beginners. Gelukkig zijn er een aantal beginner longboards die het wel een stuk gemakkelijker maken. Boardreviews.nl heeft een lijst samengesteld van de beste longboards voor beginners.

We hebben gekeken naar de onderdelen, kwaliteit en prijs van de longboards. Hieronder vind je de top 5 beste longboards voor beginners.


1. Black Dragon Longboard

Dit is de ultieme beginners longboard. Het is een drop-though longboard wat zorgt voor extra stabiliteit. Een drop-though longboard is ook zeer geschikt om lekker te cruise. Omdat deze board zo stabiel is, is het ideaal om als beginner hier mee te oefenen. Het board is 36 inch (91cm) lang, hoe langer het board hoe stabieler het is. De trucks zijn door het board gemonteerd, ook dit zorgt weer voor extra stabiliteit zelfs bij hogere snelheden. Samengevat, Dit longboard is erg stabiel! Hij scoort een 4.6 van de 5 sterren op bol.com wat dus erg goed is.


2.Nijdam Longboard 38″ Drop-through

Het merk Nijdam word tegenwoordig steeds bekender op de skatebaan. Dat is niets voor niets. Dit Drop-though beginners longboard is namelijk super betrouwbaar. Het board is relatief laag, dit komt omdat de trucks door het board zijn gemonteerd. Een laag board kan fijn zijn als je net begint met longboarden. Het zorgt namelijk voor meer stabiliteit tijdens het rijden.


3.Street Surfing Pintail 40 Surf’s Up Longboard

Op de 3e plek van de beste beginners longboard hebben we een keertje geen drop-though longboard. Het longboard is 101cm lang, dus het is erg wendbaar. De wendbaarheid is erg handig voor als je bijvoorbeeld truckjes wilt leren of door een grote menigte heen wilt cruisen. Deze longboard is geschikt voor meer dan alleen cruising. Het is momenteel ook een van de goedkoopste longboards in deze lijst. Misschien word dit wel jouw eerste longboard? Ik raad het heel erg aan!


4.Longboard Osprey Nexus 

De Osprey nexus is een topper voor beginners. Het heeft veel positieven reviews op het internet, veel ook van beginnende longboarders. Net als de Black dragon en de Nijdam board is dit een Dropthough board. Het verschil met andere boarden zit het in zijn lengte en grootte van zijn wielen (Benieuwd naar waarom dit belangrijk is? Lees het hier). Het type drop-though board is namelijk erg gemakkelijk om te gebruiken voor beginners. Ik vind persoonlijk dit longboard er super mooi uitzien.


5. Longboard 38-inch Skull Party

Weet je nog niet zo goed wat jouw rij style is? Dan is deze allround longboard misschien wel iets voor je. Of je nou gewoon wilt cruise of truckjes leren, het kan allemaal op dit board. Het goedkope prijsje van deze longboard, maakt alles nog beter. De prijs/kwaliteit is namelijk erg goed! In de review lees je dat een paar mensen last hebben van de wendbaarheid van deze board. Dit kun je gemakkelijk oplossen door de schroeven onder de wielen iets losser te draaien. Het board is 97cm lang.


Waarop letten bij het kopen van een longboard?

Ben je een beginner? Dan is het erg belangrijk om te zoeken naar het type board dat je wilt. Er zijn namelijk veel longboard soorten voor elke rij style.

Cruising longboards zijn ideaal voor drukke plekken, bijvoorbeeld als je door de stad moet manoeuvreren.

Drop through boards zijn ook ideaal voor rijders die rond willen cruisen. Dit type longboard heeft een lager zwaartepunt waardoor ze stabieler zijn. Deze longboards kunnen geweldig zijn voor als je lekker lang wilt cruise. Omdat ze zo stabiel zijn, zijn ze ook geweldig voor beginners die op zoek zijn naar een longboard.

Drop down boards zijn boards waarbij de trucks onder het dek zijn gemonteerd. Ze hebben meestal een concaaf ontwerp. Voor beginners zijn drop down longboards enkele van de beste boards om op te starten vanwege hun lage zwaartepunt en hoge stabiliteit.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *