Beste longboard merken

Bij de aankoop van een nieuw longboard is het bijna net zo belangrijk, zo niet meer, om zowel de merknaam als het longboard in overweging te nemen. Verschillende merknamen staan er om bekend dat ze uitstekend geschikt zijn voor verschillende aspecten van longboarding. Bovendien kan het kennen van de geschiedenis van elk van de longboardmerken ongelooflijk interessant zijn. Het kan de rijders eraan herinneren hoeveel ontwikkeling er onder hun voeten in het board is gegaan. Zie hieronder voor onze selectie van de top longboard merken.


1. Sector 9

Wanneer iemand denkt aan longboards van grote kwaliteit, dan is het zeer waarschijnlijk dat hij of zij verwijst naar sector 9-borden. Door hun consistente toewijding aan uitmuntendheid en klantenservice behoren ze tot de top, zo niet de nummer één van alle longboardmerken.

Sector 9 is begonnen in 1993 in La Jolla, Californië en heeft vele jaren de tijd gehad om de kunst van het maken van een longboard te perfectioneren. Vanuit La Jolla zijn ze verhuisd naar San Diego, waar hun hoofdkwartier vandaag de dag nog steeds gevestigd is.

Sector 9 is er trots op dat ze in alle aspecten van de longboard markt hoogwaardige apparatuur produceren en dat ze daar zeker in slagen. Sector 9 produceert een grote verscheidenheid aan boards van alle soorten en alle noodzakelijke accessoires voor het meer geavanceerde rijden, zoals Sector 9 glijhandschoenen of Sector 9 Speed-pakken.

Een van de belangrijkste manieren waarop Sector 9 zijn merk promoot is door het sponsoren van top longboarders en het geven van gratis Sector 9 versnellingen. Een grote wedstrijd die ze helpen sponsoren heet Maryhill en dat is een zeer populaire longboard race.

Deze video toont de Sector 9-planken en de snelheidspakketten die elke rijder draagt. Sector 9 sponsort deze renners om hun merk in zijn geheel te helpen promoten.

Sector 9 is een van de meest massieve en top longboard merken van dit moment. Hoewel ze een grote verscheidenheid aan producten produceren voor elke renner, van beginner tot gevorderde, heeft Sector 9 een aantal topproducten die zich onderscheiden van de rest. De Sector 9 Lookout is al jaren een van hun topverkopers en het is gemakkelijk te zien waarom. Terwijl Review Longboards een uitgebreide review op dit bord schreef, heeft de Sector 9 Lookout een uitstekende balans tussen downhill en carving mogelijkheden. Andere bestsellers zijn de Sector 9 Fractal en de Sector 9 Sidewinder.


2. Landyachtz

Landyachtz is een ander topmerk van longboard met Sector 9 en Loaded Boards. Dit bedrijf werd opgericht aan de noordkust van Vancouver in 1997.

De oprichters, Michael Perreten en Thomas Edstrand, groeiden op als fanatieke skateboarders. Omringd door steile heuvels ontdekten ze in de loop der jaren echter dat skateboarden niet meer zo leuk was.

Nadat een van de oprichters op bezoek was in Californië en daar longboards zag, bracht hij het idee terug en begon meteen met het maken van een eigen board.

Met vallen en opstaan ontwikkelden de oprichters snel een board en wisten ze dat ze iets op het spoor waren. Even later vormden ze een bedrijf met de naam Landyachtz. Landyachtz was de eerste die experimenteerde met verlaagde planken met vrachtwagens boven het voetplatform, wat leidde tot het populaire drop-down longboard dat veel voordelen heeft ten opzichte van andere longboardontwerpen.

Bekend om hun grote verscheidenheid en unieke ontwerpen, produceert Landyachtz voornamelijk iets duurdere boards, maar hun kwaliteit maakt het meer dan goed. Een van hun meest populaire boards is de Landyachtz Switch 40″ die bekend staat om zijn drop-down en symmetrisch ontwerp. Een iets geavanceerder board, dit ontwerp laat de Landyachtz Switch scherpe bochten maken en heuvels afscheuren, wat het extreem populair maakt onder beginners en gevorderden.


3. Loaded Longboards

Loaded Boards werd opgericht in 2002 in Culver City, Californië. Het merk Loaded ging in première met de Loaded Vanguard als eerste product en is tot op de dag van vandaag een bestseller.

Naast andere topmerken op het gebied van longboard, onderscheidde dit bedrijf zich al snel van de concurrentie door hun flexibele bamboe-dekken en ongeëvenaarde snijvermogen. Geladen boards staan vooral bekend om het samenvoegen van milieuvriendelijke materialen en praktijken en high-performance boards om boards te creëren die er mooi uitzien en aanvoelen onder de voeten van de rijders.

In tegenstelling tot andere longboard merken zoals Sector 9, die alles wat met longboard te maken heeft produceren, produceert Loaded voornamelijk longboarddekken. Ze hebben echter wel een offshoot merk dat is ontstaan onder Loaded, genaamd Orangatang. Orangatang richt zich op het creëren van hoogwaardige wielen om samen met Loaded Decks te koppelen.

De video hieronder laat de ware flexibiliteit van Loaded Decks zien. Hoewel dit ervaren rijders zijn op het Loaded Dervish Sama longboard, kiezen beginners vaak voor Loaded Boards vanwege hun uitstekende snij- en glijvermogen.

Terwijl Loaded pas recentelijk is opgericht, is het snel opgeklommen tot een van de top longboard merken die er vandaag de dag zijn. Hun eerste product, de Loaded Vanguard, blijft vandaag de dag een bestseller. Andere topproducten van hen zijn de Loaded Tan Tien (zeer populair bij beginners) en de Loaded Dervish.


4. Arbor Axis Longboards (Arbor Collective)

Hoewel dit niet het meest bekende longboard merk is, produceert Arbor Collective de lijn van Arbor Axis longboards die uitstekend geschikt zijn voor de prijs. De naam, Arbor, is niet alleen voor de show: als geheel doneert Arbor Axis longboards een deel van elk product aan groepen die bossen beschermen en duurzaamheid bevorderen.

Aanvankelijk werd Arbor Collective echter in 1995 opgericht als een snowboardbedrijf. Toen longboards steeds populairder werden, hebben de eigenaren hun snowboardervaring gebruikt om een nieuwe lijn longboards te creëren die net als snowboards door de sneeuw naar beneden kunnen bewegen. Deze snowboard-invloed creëerde een lijn van longboards die perfect geschikt zijn om samen te cruisen, tricks en downhill te maken.

De Arbor Shakedown Koa longboard is al jaren een bestseller en is de perfecte longboard voor het oppakken van serieuze snelheid over allerlei soorten terrein.

Voor rijders die de voorkeur geven aan een goed allround board, is het Arbor Axis Walnut longboard een van de meest populaire longboards van Arbor. De Arbor Axis Walnut heeft een flexibel dek en vrachtwagens die gemaakt zijn om te carven, waardoor het een uitstekend board is.


5. Atom Longboards

Atom Longboards is een ander topmerk van longboard en een bekend bedrijf in de markt. Atom Longboards werd relatief recentelijk gelanceerd in 2005 met als enige missie om meer betaalbare boards te maken voor beginnende rijders. Tijdens deze missie weigerde men hoge kwaliteit op te offeren voor een lage prijs en eindigde met een geweldige lijn van boards die perfect zijn voor beginners.

Met deze kernwaarden en een breed scala aan longboards met verschillende designs, zijn rijders er zeker van dat ze een geweldig longboard vinden voor de prijs die ze willen met Atom Longboards.

Onder hun bestsellers blijft de Atom Longboard Bamboo Drop Through nummer 1 met zijn mix van snijden, glijden en afdalen die perfect blijkt te zijn voor rijders die op zoek zijn naar een all-around board. De Atom Pintail onderscheidt zich ook van het brede longboard aanbod door zijn verschillende boardontwerpen met zijn uitstekende carves.


6. Globe Longboards

Vanaf de jaren ’80 is dit Australische longboard merk snel op de markt gekomen met een aantal geweldige longboards die de markt hebben veroverd. En Globe stopte niet met alleen maar longboards. Ze breidden zich snel uit tot skateboards en kledingmarkten en onderscheidden zich met kwaliteit en hun onderscheidende merk.

Een van hun meest populaire longboards is de Globe Geminon Drop down longboard die ook recentelijk is herzien. Dit longboard heeft een mix van stabiliteit en snelheid die het perfect geschikt maakt voor alle soorten rijders. Met hun nadruk op een mooi design, zullen de rijders er ook goed uitzien tijdens het cruisen op dit board.

Globe maakt ook een variant van de enorm populaire Penny Boards, de Globe HG Bantam. Deze boards zijn ontworpen om alleen gebruikt te worden voor woon-werkverkeer en kunnen variëren in kwaliteit. Terwijl Penny Boards voor meer dan $100 kunnen gaan, is de Globe HG Bantam goedkoop en een van de hoogste kwaliteit pennyboards op de markt.


7. Yocaher Skateboards

Yocaher Skateboards werd voor het eerst opgericht in 1975 en maakte, zoals de naam al doet vermoeden, in eerste instantie skateboards. Ze waren gevestigd in Chino, CA, en bevonden zich in een uitstekende positie om het longboard te zien opvallen aan de westkust en al snel het land te vegen.

Met het plannen van hun uitbreiding in deze markt, ontwikkelde Yocaher hun longboard merk met behulp van hun vlaggenschip, Yocaher Drop Down Longboard, dat al snel uitgroeide tot een top rated beginner board met zijn goedkope prijs en rijkwaliteit.

Uit dit succes hebben ze een hele lijn longboards ontwikkeld, gericht op beginnende ruiters. Nu zijn hun boards nog steeds topklasse, laag geprijsd (zie enkele van hen op onze goedkope longboards lijst!), en elke beginnende rijder zou moeten denken aan het uitproberen ervan.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *